Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Carlo Pellegrino Passito Pantelleria

Passito Pantelleria

Carlo Pellegrino

Zeer elegante dessertwijn van het Siciliaanse wijnhuis Carlo Pellegrino. Een aanrader voor liefhebbers van een mooie dessertwijn!

Wijnhuis:
Carlo Pellegrino
Artikelnummer:
066.D050.01P
€16,95incl. BTW
Bestellen
Deel

Al in 1773 kwamen de Britten op Marsala en, reeds bekend met port, madeira en sherry, ontdekten ze daar de wijn marsala. Hierdoor werd marsala wereldwijd bekend. In 1880 richtte Paolo Pellegrino het wijnhuis Pellegrino op, dat met ruim 300 hectare een groot bedrijf genoemd mag worden. Carlo Pellegrino voldoet aan meerdere kwaliteitssystemen en werkt volgens het Eco management en audit systeem. 

Op Sicilië bevinden zich twee oude silo's uit de jaren '50 die toen al door Carlo Pellegrino gebruikt werden als opslagruimte, maar nu dienst doen als congresruimte, proeflokalen en keukens. Daarnaast bevindt zich boven, op de vierde verdieping, een restaurant met een schitterend uitzicht over Sicilië en de kleinere eilandjes daarnaast. Iedereen die meer wil weten over Carlo Pellegrino kan voor een bezoek daar terecht.

Deze Passito Pantelleria komt van het eilandje Pantelleria dat hoort bij Sicilië. De Passito is een zoete dessertwijn en wordt gemaakt van ingedroogde muskaatdruiven. Goudgeel van kleur, 15% alcohol die het beste gedronken kan worden bij een temperatuur van 12-14 ℃. Heeft een mooie lange afdronk, is zoet zonder plakkerig te zijn en is zeer verfijnd van smaak!

    http://www.carlopellegrino.it/wines/en

Wijnhuis Carlo Pellegrino
Streek Sicilië
Druif 100% zibibbo
Soort zoete dessertwijn
Classificatie DOP Pantelleria
Alcoholpercentage 15%
Inhoud 500 ml
Serveertemperatuur 10-12 ºC
Vinificatie, rijping Vier maanden rijping in stalen tanks, dan nog twee maanden op fles.
Wijn & Spijs Zoete desserts of gebak en kaas.

Reviews

Loading...
Geen reviews gevonden...

Probeer ook:

Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Naar boven