Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Cantine del Notaio la Firma

Topper van wijnhuis Cantine del Notaio: stevige wijn voor de liefhebber, waar je geen spijt van krijgt! Scoort zeer hoge ogen bij Parker en Gambero Rosso.

Wijnhuis:
Cantine del Notaio
Artikelnummer:
063.R075.04P
€35,95incl. BTW
Bestellen
Deel

Aan de voet van de inactieve Vulture vulkaan ligt het zeer prestigieuze wijnhuis Cantine del Notaio. Kleinzoon Gerardo Giuratrabocchetti zet hier op biodynamische wijze het werk voort dat zijn grootvader ooit is begonnen.

Hoewel de plaats anders doet vermoeden (het bedrijf ligt in Basilicata, in de "holte" van de voet van de laars), vinden we hier niet uitsluitend warme zomers, maar is hier juist een groot verschil in temperatuur tussen dag en nacht. In combinatie met een grond vol mineralen en lava vanwege de oude vulkaan zorgt dit voor rijp fruit die zeer mooi in balans is met aangename zuren. De wijnen rijpen veelal op Frans eiken, waarna de wijnen verder rijpen in 400 jaar oude kelders die zijn uitgehouwen uit tufsteen.

Cantine del Notaio is specialist in het verbouwen van de autochtone druivensoort aglianico. Hier maken ze maar liefst vier rode wijnen van, waarvan de fruitige l'Atto de start is van een reeks zeer mooie rode wijnen. Tweede in lijn is de il Repertorio, gevolgd door de klassiekers en topwijnen la Firma en il Sigillo. Veel fruit vind je ook terug in de rosé il Rogito, uitgeroepen tot beste rosé van Italië. Tot slot is ook de witte il Preliminare absoluut het vermelden waard. 

De namen van hun wijnen verwijzen veelal naar de naam van het wijnhuis: Cantine del Notaio. Zo doelt la Firma op de handtekening die gezet wordt bij de notaris.

    http://www.cantinedelnotaio.it

Wijnhuis Cantine del Notaio
Streek Basilicata
Druif 100% aglianico
Soort rode wijn
Classificatie DOC
Alcoholpercentage 14%
Afsluiting kurk
Inhoud 750 ml
Serveertemperatuur 16-18ºC
Vinificatie, rijping De druiven worden laat geplukt: in november en na een lange maceratie volgt ca. 12 maanden rijping in Frans eiken barriques en vervolgens nog 4 maanden op fles.
Biologisch ja, biodynamisch
Smaaktype krachtig & complex
Awards Scoort hoge ogen bij Parker (94 punten, 2011) en Gambero Rosso (2 rode glaasjes, 2011)

Reviews

Loading...
Geen reviews gevonden...

Probeer ook:

Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Naar boven