
Mooie volle, ronde smaak en een uitstekende wijn voor bij allerhande visgerechten.
Aan de voet van de inactieve Vulture vulkaan ligt Cantine del Notaio. Kleinzoon Gerardo Giuratrabocchetti zet hier op biodynamische wijze het werk voort dat zijn grootvader ooit is begonnen. De grond bestaat uit mineralen en oude vulkanische lavagrond en vanwege grote verschillen in temperatuur tussen dag en nacht krijgen we rijp fruit en aangename zuren die mooi in balans zijn.
Cantine del Notaio werkt voornamelijk met de aglianicodruif, die ook in deze wijn zijn oorsprong vindt. Intens geel van kleur, met een aroma van exotisch fruit en bloemen. Mooi vol en rond.
Wijnhuis | Cantine del Notaio |
Streek | Basilicata |
Druif | voornamelijk aglianico, met een beetje malvasia, moscato % chardonnay |
Soort | witte wijn |
Classificatie | IGT |
Alcoholpercentage | 13% |
Afsluiting | kurk |
Inhoud | 750 ml |
Serveertemperatuur | ca. 12 ºC |
Bodem, ligging | Vulkanische grond met mineralen. |
Vinificatie, rijping | Rijping in stalen tanks. |
Biologisch | ja, biodynamisch |
Smaaktype | vol & complex met mineralen |
Wijn & Spijs | Gaat goed samen met allerlei soorten vis, ook rauwe vis en schaaldieren. |