
Lekkere wijn die het eigenlijk altijd goed doet: bij de borrel, bij het eten of bij een stukje kaas!
Cantina Tollo is één van de meest indrukwekkende wijnproducenten in de Abruzzen en uitgeroepen tot beste coöperatie. Het bedrijf bestaat sinds de jaren vijftig en ligt in de driehoek Pescara, Chieti en Ortona, met het plaatsje Tollo in het midden hiervan. Precies ook waar de oude Romeinen vroeger ook al experimenteerden met het verbouwen van druiven en het maken van wijn. In het Nationaal Archeologisch museum van Chieti zijn hier nog altijd de overblijfselen van te vinden. Tegenwoordig staan technologische research en innovatie hoog in het vaandel bij de wijnmakers van Cantina Tollo. De wijnen van Tollo zijn niet alleen te vinden in heel Italië, maar inmiddels ook ruim vertegenwoordigd in vele landen daarbuiten.
De druif montepulciano waar deze wijn van Tollo van is gemaakt wordt door de bekende oenoloog Roberto Cipresso omschreven als de toekomstige koning van Italië. De wijn heeft een neus vol rood fruit, is zacht en vol van smaak, robijn van kleur, niet te zwaar en daardoor heel toegankelijk.
Wijnhuis | Cantina Tollo |
Streek | Abruzzen |
Druif | 100% montepulciano d'Abruzzo |
Soort | rode wijn |
Classificatie | DOP |
Alcoholpercentage | 13% |
Afsluiting | kurk |
Inhoud | 750 ml |
Serveertemperatuur | 16-18 ºC |
Vinificatie, rijping | Rijping in rvs tanks. |
Smaaktype | fruitig & soepel |