Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Avignonesi Cantaloro

Cantaloro

Avignonesi

Een veelzijdige jonge rode wijn van het bekende wijnhuis Avignonesi uit de Toscane. Gemaakt van een blend met merlot, cabernet sauvignon en sangiovese. Uitnodigend om te drinken!

Wijnhuis:
Avignonesi
Artikelnummer:
002.R075.03P
€15,35incl. BTW
Bestellen
Deel

Het wereldwijd bekende wijndomein Avignonesi heeft nog steeds de naam van de familie Avignonesi, maar is inmiddels in handen van de Gentse Virginie Saverys. Haar familie is vooral bekend als eigenaar van één van de grootste rederijen in België. Virginie Saverys heeft sinds haar komst bij Avignonesi de biologische wijnbouw geïntroduceerd en vanaf 2010 is Avignonesi ook biologisch gecertificeerd. Het wijnhuis ligt in het zuiden van Toscane in het beroemde stadje Montepulciano. Overigens niet te verwarren met de druif montepulciano, die met name terug te vinden is in de Abbruzen en dus niet in Toscane!

De Cantaloro is een jonge, veelzijdige rode wijn. Vol, rond en elegant en aangenaam om te drinken. De Cantaloro heeft een mooie robijnrode kleur, is kruidig, met een beetje vanille, en rijp en donker fruit.


www.avignonesi.it
Wijnhuis Avignonesi
Streek Toscane
Druif cabernet sauvignon, merlot & sangiovese
Soort rode wijn
Classificatie IGT
Alcoholpercentage 14%
Inhoud 750 ml
Serveertemperatuur 16 ºC
Bodem, ligging De druiven komen van de wijngaarden van Avignonesi in Montepulciano en Cortono. De grond is alkalisch, met lagen van klei, zand en zilt. De druivenstokken zijn 10-40 jaar oud.
Vinificatie, rijping De druiven worden tussen half september en half oktober geplukt (eerst merlot, dan sangiovese en tot slot cabernet sauvignon). De wijn rijpt 5 maanden in 2- en 3 jaar oude barriques (cabernet sauvignon en merlot) en in grote Sloveense eikenhouten vaten.
Biologisch ja, biologisch
Smaaktype vol & rond, fruit
Wijn & Spijs Makkelijk te drinken als aperitief en bij koude vleeswaren, lichte pasta's en groentegerechten.

Reviews

Loading...
Geen reviews gevonden...

Probeer ook:

Loading...
Geen producten gevonden...

Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Naar boven