
Bisol is een begrip in de regio en gevestigd in het hart van het unieke “Prosecco”gebied, circa 60 km ten noordwesten van Venetië. De familie Bisol kent een geschiedenis van druiventeelt die teruggaat tot de 16e eeuw. In de 19e eeuw is de familie Bisol zelf wijn gaan maken en in de jaren 30 heeft Desiderio Bisol het bedrijf echt op de kaart gezet.
Het wijndomein heeft 50 ha aan wijngaarden waarvan 3 ha op de zeer beroemde (en kostbare) Cartizze heuvel. In 2014 is Bisol een intensieve samenwerking aangegaan met het wereldberoemde wijnhuis Ferrari, dat bekend staat als hét Italiaanse antwoord op de Franse champagnes.
De Jeio is een droge, fruitige en sprankelende prosecco zonder dat hij te veel prikkelt. Daarom mooi zacht van smaak. De Jeio is hoofdzakelijk gemaakt van de gleradruif, maar bevat ook verdiso en een beetje pinot bianco en chardonnay, allen uit de heuvels van Conegliano.
www.jeio.it
Wijnhuis | Bisol |
Streek | Veneto |
Druif | voornamelijk glera, met verder verdiso, pinot bianco en chardonnay |
Soort | prosecco |
Classificatie | DOCG Conegliano-Valdobbiadene |
Alcoholpercentage | 11,5% |
Afsluiting | kurk |
Inhoud | 0,75 L |
Serveertemperatuur | 10-12 ºC |
Smaaktype | sprankelend fris & elegant |