Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Musella Amarone Riserva

Amarone Riserva

Musella

Voor de ware liefhebbers van Amarone is hier de overtreffende trap met deze Riserva. Prachtige wijn. Pricewinning in de Gambero Rosso met twee rode glaasjes. Let op: beperkt voorradig!

Wijnhuis:
Musella
Artikelnummer:
060.R075.03P
€52,50incl. BTW
Bestellen
Deel

Op één van de mooiste plekjes in Veneto in het noordoosten van Italië vinden we het landgoed van Musella. Eigenaresse Graziella Pasqua is dochter van een zeer grote wijnproducentenfamilie in Italië .Op een unieke plek die qua natuur aandoet als een sprookje is Graziella Pasqua haar eigen -veel kleinere- wijndomein begonnen. Met veel passie en gedrevenheid maakt Musella de meest prachtige wijnen, en dit alles op biodynamische wijze.

Voor de ware liefhebbers van Amarone is hier de overtreffende trap met deze Riserva. Prachtige wijn. Pricewinning in de Gambero Rosso met twee rode glaasjes.

De druiven verliezen ten minste 35% van hun oorspronkelijke gewicht daardoor een goede concentratie ontstaat van suiker, aromatische verbindingen tannines. In januari worden de druiven voorzichtig geplet en begint de fermentatie bij een lage temperatuur van 13-17 °C. Na maceratie in stalen tanks wordt de wijn verdeeld over houten vaten van 500, 1500 en 3500 liter. Botteling vindt ca. vier jaar later plaats, waarna de wijn vervolgens nog 1 jaar verder rijpt in de fles.

    http://www.musella.it

Wijnhuis Musella
Streek Veneto
Druif 75% corvina + corvinone, 20% rondinella & 5% oseleta
Soort rode wijn
Classificatie DOC
Alcoholpercentage ca. 16%
Afsluiting kurk
Inhoud 750 ml
Bodem, ligging Kalkhoudende grond met rode klei.
Vinificatie, rijping Rijping in houten vaten van 700, 1500 en 3500 liter.
Biologisch Ja, biodynamisch
Smaaktype krachtig & complex
Wijn & Spijs Gaat goed samen met zowel gestoofd als gebraden (rood) vlees, met stevige kazen en natuurlijk ook zeer aangenaam ook als een meditatie wijn.

Reviews

Loading...
Geen reviews gevonden...

Probeer ook:

Loading...
Geen producten gevonden...

Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Naar boven