Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Avignonesi 50&50

Door een unieke samenwerking van de wijnhuizen Avignonesi uit Montepulciano en Capannelle uit Chianti ontstond de wijn 50&50. Avignonesi maakt de merlot en Capanelle is verantwoordelijk voor de sangiovese. Een unieke en historische samenwerking!

Wijnhuis:
Avignonesi
Artikelnummer:
002.R075.04P
€121,00incl. BTW
Bestellen
Deel

Het wereldwijd bekende wijndomein Avignonesi heeft nog steeds de naam van de familie Avignonesi, maar is inmiddels in handen van de Gentse Virginie Saverys. Haar familie is vooral bekend als één van de grootste rederijen in België. Virginie Saverys heeft sinds haar komst bij Avignonesi de biologische wijnbouw geïntroduceerd en vanaf 2010 is Avignonesi ook biologisch gecertificeerd. Het wijnhuis ligt in het zuiden van Toscane in het beroemde stadje Montepulciano. Overigens niet te verwarren met de druif montepulciano, die met name terug te vinden is in de Abbruzen en dus niet in Toscane!

De merlot van deze wijn is afkomstig van het wijnhuis Avignonesi, de sangiovese komt van Capannelle. Beide wijnhuizen besloten samen een wijn te maken van hun beste druiven. Dit resulteerde in de 50&50. Na rijping van 36 maanden in Frans barrique is de 50&50 een diep donkerrode wijn, elegant en verfijnd, veel donkerrood fruit zoals zwarte bessen, specerijen op de achtergrond, vol, zacht en met een aangename afdronk.


http://www.avignonesi.it

Wijnhuis Avignonesi
Streek Toscane
Druif 50% merlot (Avignonesi) & 50% sangiovese (Capannelle)
Soort Rood
Classificatie IGT
Alcoholpercentage 14%
Inhoud 750 ml
Serveertemperatuur 18%
Bodem, ligging klei, zand & kalksteen, 270-300 meter boven zeeniveau
Vinificatie, rijping De merlot rijpt eerst 12 maanden apart in Frans eiken vaten, wordt dan gemengd met de sangiovese van wijnhuis Capannelle en rijpt vrvolgens nog 24 maanden verder in nieuw eiken vaten.
Biologisch ja, biologisch
Smaaktype krachtig & complex
Awards Onder meer zeer lovende beoordelingen door Wine Spectator, jaarlijks boven de 90 punten!

Reviews

Loading...
Geen reviews gevonden...

Probeer ook:

Loading...
Geen producten gevonden...

Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Naar boven